string(15) "Cant write data"

Bedien je tuin met je smartphone; wij laten zien hoe!

Op The Smart Way of Life hebben we het eigenlijk alleen maar over producten binnenshuis gehad. Maar het huis bestaat eigenlijk uit binnen én buiten. Het gras en de planten zorgen voor een mooie buitenomgeving. Je gazon moet natuurlijk groener zijn dan bij de buurman. Daarom ook op The Smart Way of Life de toekomst van je tuin. Maar hoe kun je nou je tuin bedienen of verzorgen met je smartphone? Lees verder hoe dit kan!

 

Gardena smart system

De voor- en nadelen op een rijtje:

+ Vanuit je luie stoel het gras gemaaid zien worden door de robot grasmaaier
+ Nooit meer gedoe met een sproeier klaar zetten en nat gemaakt worden door je knulligheid
+ Verzorging voor je hele tuin met 1 systeem
+ Real-time informatie over omstandigheden in je tuin via de Gardena App
+ Altijd de ideale lengte van je gras

– Hoge aanschafwaarde
– Weinig mogelijkheden tot meer uitbreiding van het systeem

 

Gardena, de toekomst van tuinieren

Gardena heeft een heel arsenaal aan producten voor in de tuin. De hoogwaardige kwaliteit van deze producten zorgen ervoor dat Gardena een van de bekendste merken wat betreft tuin producten is. Tegenwoordig is een enkel smart product al te weinig, dus Gardena heeft een heel smart systeem op de markt gebracht. Wat zit er allemaal in het complete smart systeem?

ggggg

Gardena Smart Sensor; Weerstation en Sensor in 1

Gardena heeft dit smart systeem bij elkaar gebracht zodat je nergens meer druk om hoeft te maken wat betreft het onderhoud van je tuin. Het begint allemaal met de Smart Sensor. Deze Smart Sensor is een draadloze sensor met een bereik van wel 100 meter. Deze sensor kan gemakkelijk naast de planten in de grond geplaatst worden. De Sensor meet de temperatuur en de vochtigheidsgraad. Deze informatie wordt doorgegeven via de app naar je smartphone of tablet. De sensor hoeft niet aangesloten worden op het stroomnet. Je hoeft alleen maar 2 AA batterijen er in te stoppen en je bent al klaar.

Smart Gateway; Het centrale punt van je tuin

Doordat deze sensor zoveel informatie verzamelt, zou het zonde zijn om hier niks mee te doen. Via de Smart Gateway kunnen verschillende Gardena apparaten met elkaar verbonden worden. De gateway is het centrale punt van een Smart Systeem.

Gardena Water Control

Deze gateway stuurt bijvoorbeeld de Gardena Water Control aan. Dit is een besproeiingssysteem van Gardena. Je kan dit systeem aansluiten tussen de waterslang en de kraan. De sproeiers etc. moeten dus wel altijd aangesloten zijn om dit systeem goed te laten werken. Bekijk hier  een aantal sproeiers en sprinklers voor in je tuin. Via de Gardena App kunnen verschillende dingen ingesteld worden. Dit zijn bijvoorbeeld begin/eindtijd van bewatering, verschillende cycli, handmatige besproeien en sensorafhankelijke besproeiing. Het laatste is de meest slimme oplossing. Met de informatie die de sensor verzamelt, kan op bepaalde momenten gesproeid worden. Dus is het een hele week warm en droog geweest, dan geeft de sensor dit door en kan er dus gesproeid worden. Vind je het zelf tijd dat er gesproeid wordt? Met 1 druk op de knop in de App kan de installatie geactiveerd worden.

Dé Robot Grasmaaier van Gardena

Met de sproei installatie groeit het gras natuurlijk zeer goed. Daarom kan een grasmaaier natuurlijk niet ontbreken. De Gardena Sileno+ maairobot is de ideale oplossing om het gazon automatisch kort te maaien. Met een achterwielaandrijving is deze maairobot geschikt voor hellingen tot 35%. Stel zelf in hoe lang je het gras wil hebben. Dit kan verschillen van 20 tot en met 60 millimeter. De robotmaaier is geschikt voor tuien tot 1000 m2 . Ook de maairobot is via de Gardena App te bedienen.  De robot grasmaaier maait automatisch je gras. Wanneer jij wilt  of sensor gestuurd. De maairobot kan ook verbonden worden met de gateway. Zo kan de sensor voorspellen hoe lang het gras is. Aan de hand van jou ingestelde voorkeuren maait de robot maaier automatisch het gras. Deze ontwijkt obstakels en weet wanneer hij moet stoppen door zelf de tuin af te bakenen met grensdraad. Dit is dus echt een slimme maaier voor een slimme tuin. Als je het laadstation mee bestelt, rijdt de maaier automatisch terug naar het station om opgeladen te worden.

Alles gaat dus via de Gardena app. Wij van The Smart Way of Life vinden dat dit een van de mooiste app is voor een slim product. Alles ziet er strak uit en ook alles ziet er heel erg duidelijk uit. Per aangesloten apparaat vallen er verschillende dingen te zien. Van hoeveel accu het product nog heeft, tot de signaalsterkte. Ook kan natuurlijk gezien worden hoe warm het is en wat de luchtvochtigheid is. Via de app zijn allerlei schema’s in te stellen en kunnen de producten gestart, of gepauzeerd worden. Dus begint de robotmaaier met maaien terwijl jij lekker ligt te zonnebaden? Druk dan via de app op ‘parkeren’ en de grasrobot stopt met maaien.

« 2 van 4 »

Conclusie

Dus hoe makkelijk kan het zijn om je tuin te onderhouden en te bedienen met je telefoon of tablet? Dat heb je waarschijnlijk hierboven gelezen. Het prijskaartje liegt er niet om, want je krijgt hoogwaardige kwaliteits producten van het nummer 1 tuin merk Gardena. Heb je geen gras maar alleen planten? Dan kun je de set zonder robot grasmaaier bestellen. Of heb je toch een hele grote mooie tuin met planten én een gazon? Dan heeft Gardena ook een set beschikbaar met alle besproken producten.

Ben je geïnteresseerd in smart producten en wil je hier meer over te weten komen? Maak dan een afspraak en bezoek ons smart home!