Robotstofzuiger; leuke gadget of toevoeging van het Smart Home?

Op The Smart Way of Life hebben we al vele slimme producten besproken. Van verlichting tot en met alarmsystemen. Maar willen we leven in een vies Smart Home? The Smart Way of Life heeft het nog nooit gehad over huishoudelijke apparaten. Denk hierbij aan wasmachines, vaatwassers en stofzuigers. Laatstgenoemde gaan we vandaag eens goed van dichtbij bekijken. Is het een echte vervanger van de traditionele stofzuiger of is het een coole gadget voor in het Smart Home?

iRobot Robotstofzuiger

Al 300.000 Nederlanders gingen je voor!

Al ruim 300.000 hebben een robotstofzuiger in het huishouden. Dus waar wacht je op? Dit heeft het onderzoeksbureau Multiscope uitgezocht met een enquête voor 6000 verschillende Nederlanders. Wij staan hier zeker niet van te kijken. We hebben zelf namelijk ook een robotstofzuiger in ons Smart Home. Dit is de Dirt Devil die zijn werk zeer uitstekend doet. Ook merken we dat de verkoop van robotstofzuigers zeker niet slecht gaat.
Dus een leuke gadget of een toevoeging van je Smart Home? Wij zouden zeggen: Zeker een toevoeging. Natuurlijk is een gewone stofzuiger nog steeds niet onmisbaar, maar de robot stofzuiger is zeker onmisbaar in het Smart Home! Waarom? Lees dan snel verder.

iRobot Robotstofzuiger

+ Ideale hulp voor minder validen
+ Maakt je huis schoon terwijl jij weg bent
+ Zuigt op onbereikbare plekken zoals bijv. onder de bank en het bed

Geen 100% schone vloeren
Voorbereiding voor instellen
Redelijk wat onderhoud
Maakt alleen de vloer schoon

Het klinkt ideaal, je huis laten stofzuigen terwijl je niet thuis bent met een robot stofzuiger. Maar werkt dit in het echt ook zo? In het assortiment van Conrad hebben we 5 verschillende robot stofzuigers. Van goedkoop en beperkt tot en met prijzig en uitgebreid. Maar wat is nou het basisprincipe van de robot stofzuiger?

De slimme Robot Stofzuiger

Het belangrijkste van een robot stofzuiger is natuurlijk dat deze de vloer in je smart home schoonmaakt. De robotstofzuiger doet zijn werk op verschillende oppervlakken. Tapijt, parket steen of een vloerkleed. De robotstofzuiger heeft aan de onderkant een aantal cilindervormige borstels zitten die de vloer van je smart home schoonmaken. Dit is natuurlijk ideaal als je een viervoeter door je huis hebt lopen die nogal haart. Of vervelende huisgenoten die alle kruimels op de grond gooien. Met de robotstofzuiger hoef je zelf niet elke keer de stofzuiger of kruimeldief uit de kast te halen en een hoop lawaai te maken. Laat gewoon een robot het werk doen terwijl jij op je werk bent of op de wc zit.

iRobot RobotstofzuigerLG Electronics VR6270LVMB Robotstofzuiger

 

 

 

 

 

 

 

Verschillende stofzuiger robots

In ons assortiment hebben we 5 robots van 4 verschillende merken. Dit zijn:

INORV2 Robotstofzuiger -> €69,99
Dirt Devil Spider Robotstofzuiger -> €105,00
iRobot Roomba 615 Robotstofzuiger -> 334,00
iRobot Roomba 650 Robotstofzuiger -> €415,00
LG VR6270LVMB Robotstofzuiger -> €539,00

(prijzen Mei 2016)

Wil je weten welk model je nou nodig hebt voor jou smart home? Klik op de link en lees de uitgebreide beschrijvingen van elk model.

Installatie van de robot stofzuiger

Het instellen van de stofzuiger robot vergt wel het enige werk. Dit verschilt ook per model die je aanschaft. De goedkope hoef je eigenlijk niet in te stellen, maar dit gaat wel ten koste van de precisie. Een high-end model, de stofzuigerrobot van LG bijvoorbeeld, heeft 5 verschillende sensoren. 2 voor obstakels te identificeren, en 3 voor trapjes en opstapjes. Hierdoor valt de dure robot niet van de trap af;)

Voor het gebruik van een stofzuigerrobot is het soms wel noodzakelijk om enige voorbereidingen te treffen. Soms is het nodig om de stoelen iets uit elkaar te zetten, of om de oplader van je laptop van de grond af te rapen. De robotstofzuiger zijn niet zó klein dat ze tussen alle stoelpoten door kunnen. Ook hebben ze nog wel eens moeite om over dikke kabels heen te rijden.

De luxere modellen hebben een mogelijkheid om zelf het reinigingsoppervlak in te stellen. Met de virtuele wanden of magneetstrips kun je gemakkelijk het gebied instellen wat schoongemaakt moet worden, of juist niet schoongemaakt moet worden.

Of het makkelijk is om de robot te gebruiken? Zelfs een kat kan de robot gebruiken…

Gebruik van de stofzuiger robot

Eenmaal ingesteld hoef je weinig meer te doen aan de stofzuiger. Dit verschilt dan ook weer per model. De luxere modellen (de 2 iRobots en de LG) rijden automatisch terug naar het laadstation, dus je hoeft er in principe niks mee te doen. Voor elk model geldt wel dat de opvangbak zo nu en dan geleegd moet worden. Hoe vaak? Dit ligt natuurlijk hoeveel de stofzuiger schoonmaakt, en hoe vies je smart home is. Wil je snel je huis schoonmaken voordat de visite komt? Met een druk op de knop wijkt de robot af van het voorprogramma en gaat dus direct aan het werk. Na een tijdje verslijten de elementen van de robot natuurlijk en dit gaat ten koste van de kwaliteit. Bij Conrad bestel je gewoon alle accessoires voor de stofzuigerrobot.

Wil je een Stofzuigerrobot winnen? Hou dan The Smart Way of Life in de gaten!