iKettle 2; de slimme waterkoker voor elk smart home

Je kent waarschijnlijk de slimme koffiemachine al, maar had je al van de slimme waterkoker gehoord? Sinds begin maart hebben we deze iKettle2 in ons assortiment, dus je kunt nu ook slim water koken! Dit is een hebbeding voor de echte thee liefhebber. Zorg ervoor dat je thuis komt en er altijd een heerlijk kopje thee voor je klaar staat. Je hoeft deze Wi-Fi waterkoker alleen maar aan te sluiten op je thuisnetwerk. Hoe dit allemaal werkt? Lees dan snel verder!

smarter ikettle 2

Smarter iKettle 2

Een lekker kopje thee, op elk moment van de dag. Voor de niet-koffie drinkers onder ons een heerlijk alternatief. Al jaren lang wordt er thee gedronken. De waterkoker kennen we immers al sinds 1922. Toen kwam Arthur Large met een ketel die je op het gasfornuis kon zetten. Als het water dan kookte, kreeg je een fluittoon te horen. Sinds jaar en dag heeft ook iedereen een waterkoker thuis staan, wel op elektriciteit werkend natuurlijk. Maar deze zijn allemaal alleen handmatig te bedienen. Smarter heeft hier eerst met de iKettle 1 een verandering in gebracht, maar in deze eerste versie zaten een paar kinderziektes. Deze zijn er uit gehaald en met trots presenteren ze de iKettle 2.

ikettle 2

Van afstand je water koken

Of je nou onderweg bent, of als je nog even een paar minuutjes langer in bed wil liggen, dan is de iKettle2 de ideale oplossing. Stel een timer in en het water wordt gekookt als jij net wakker wordt. Zo staat er altijd een lekker kopje thee voor je klaar. Een nieuwe functie van deze Wi-Fi waterkoker is dat deze ook direct het water op kan gaan warmen als jij terug komt van je werk. De iKettle2 herkent als jij verbinding maakt met je thuisnetwerk. Stel hierbij een tijd in en het water begint vanzelf te koken!

Smarter iKettle 2 app

De App ziet er precies hetzelfde uit als de App die je gezien hebt in het artikel over de wifi koffiemachine. Stel een wekker in op je telefoon die je wakker maakt, én vraagt of je een kopje thee wil. Stel ook zelf in hoeveel kopjes je wil. Voor jou en je vriendin een kopje thee? Regel dit allemaal via je wifi-netwerk. De ketel heeft een maximale inhoud van 1.8 liter. Dit zijn toch genoeg kopjes?

Heb je ook de slimme koffiemachine? Dan hoef je geen aparte App te downloaden. De mogelijkheid is er om beide apparaten via de App van de koffiemachine te bedienen. Download hier de Android-App voor de WiFi waterkoker of de slimme koffiemachine, en hier voor iOS.

ikettle 3 appikettle 2 appikettel2 app

Verschillende temperaturen

Elke thee smaakt natuurlijk het beste met een bepaalde temperatuur. Rooibos thee is bijvoorbeeld het lekkerst tussen de 90 en 95 graden, terwijl groene thee het lekkerst is bij 70-80 graden. Daarom is het met de iKettle2 mogelijk om verschillende temperaturen in te stellen. Drink jij altijd thee op 80 graden? Stel dan via de App in dat het water zich opwarmt tot 80 graden. Zo heb jij dus altijd het lekkerste kopje thee, via afstand gezet!

Bekijk hieronder hoe de iKettle2 nou echt werkt:

Een gadget of een echte toevoeging voor je smart home?

In combinatie met de Smarter Slimme Koffiemachine is de iKettle 2 natuurlijk de perfecte toevoeging om al jou favoriete warme dranken klaar te maken. Maar is het écht noodzakelijk? Eigenlijk niet. Tegenwoordig is je waterkoker binnen 1 minuut klaar met het koken van water. En vroeg of laat moet je toch water in de iKettle2 doen. En is het wel gezond om water opnieuw te koken? Dat laten we maar in het midden.