Smanos W020; draadloos alarmsysteem met IP6-camera

Bang voor inbrekers, insluipers of ander gespuis? Wanneer het Smanos W020 alarmsysteem is geïnstalleerd behoort de angst voor inbraak tot het verleden. Dit handige draadloos alarmsysteem zorgt ervoor dat je huis met een gerust hart verlaten kan worden. Met een handige app zal er een pushnotificatie op je smartphone verschijnen om te melden dat het alarm afgaat. Het systeem weet wanneer er een raam of deur wordt geopend. Het is zelfs mogelijk om een camera op het systeem te integreren. Vanaf nu kan het huis altijd en overal in de gaten gehouden worden. Even een kijkje in de woonkamer tijdens je vakantie? Geen probleem! Sluit de Smanos W020 aan op het WiFi-netwerk en geef je veiligheidsgevoel direct een boost! 

Eerste indruk van de Smanos W020

Ooit gedacht dat beveiliging sexy kon zijn? Wij denken vanaf nu van wel, de Smanos W020 biedt je beveiliging eindeloze mogelijkheden. Dit apparaatje heeft een mooie, strakke uitstraling en voelt zich thuis in vrijwel elk type huishouden.

De vraag die meteen bij ons opkwam toen we doos openmaakten was: ‘hoe kan zo’n klein apparaatje er nou voor zorgen dat ons gevoel van veiligheid zo vergroot wordt?’ Heel  erg simpel dus.  Er was na het openmaken van de doos niet lang nodig om de schrik in ons smart home er goed in te krijgen. Met een sirene die menig trommelvlies doet scheuren, was er na de snelle installatie sprake van lichte paniek. Politie en brandweer stonden op het punt om uit te rukken 😉 Gelukkig wordt er bij de Smanos W020 ook een afstandsbediening geleverd waardoor de sirene weer makkelijk uit te schakelen is.

De eerste indruk van de Smanos W020 is dus positief, het apparaatje ziet er smart uit, is makkelijk te installeren en natuurlijk het belangrijkste: Het werkt gewoon!

Smanos W020
smanos w020

Plug & Play!

Hoe eenvoudig is dit alarmsysteem nou te installeren? De Smanos W020 houdt vast aan het plug-and-play-principe. Wat niets meer of minder betekent dan: Druk de stroomkabel in het stopcontact, download de gratis iOS/Android app, voeg draadloze sensoren of andere accessoires zoals de IP-camera toe en uw ruimte is nog maar een paar stappen verwijderd van totale beveiliging. Het enige wat nog rest, is de bevestiging van de sensoren op bijvoorbeeld deuren of ramen. In de doos zitten 2 setjes met sensoren, deze zijn eenvoudig te bevestigen met het bijgeleverde dubbelzijdige plakband. Let bij de bevestiging van de sensoren wel even op dat de driehoekjes die op de sensoren staan, op elkaar gericht zijn. Zijn 2 setjes sensoren nou te weinig? Geen paniek! De W020 biedt de mogelijkheid om tot 30 sensoren toe te voegen. Van raam/deurcontacten en bewegingsmelders tot water-, gas-, en rookmelders. Wanneer de W020 wordt getriggerd zal de sirene direct afgaan en zal er ook direct een push melding worden verstuurd die tevoorschijn komt op je smartphone waar je op dat moment ook bent.

Wanneer de app is geïnstalleerd kunnen er verschillende instellingen voor het systeem worden aangepast. Instellingen als het sirene volume, de sireneduur en de vertragingstijd voor binnenkomst en vertrek kunnen met een paar vegen op je smartphone of tablet worden aangepast. De app kan gedownload worden door in de App Store of Google Play Store te zoeken op het trefwoord: ‘W020 Alarm’. Het is een duidelijke app die na het invoeren van je WiFi-verbinding geen problemen op moet leveren. Al helemaal niet voor Tekkies!

IP6 HD WiFi Camera

Een smart accessoire waar het alarmsysteem mee uitgebreid kan worden, is de IP6-Camera. Met deze toevoeging op het systeem is het mogelijk om vanaf je vakantieadres of de verjaardag van je schoonmoeder de door jou beveiligde ruimte in de gaten te houden. Wanneer het alarmsysteem je een pushmelding stuurt omdat er bijvoorbeeld een inbreker in de huiskamer staat, dan biedt de camera de mogelijkheid deze persoon vast te leggen op foto en film en zelfs de mogelijkheid om deze ongenode gast flink de huid vol te schelden. Mocht je hier voor kiezen, houd er dan wel even rekening mee dat er enige vertraging zit tussen zender en ontvanger. Het kan dus zo zijn dat de vogel al gevlogen is. Een andere bijkomende mogelijkheid is om meerdere gebruikers mee te laten kijken op de beveiligde ruimte. Door een familielid, vriend of collega een QR-code die zich op de Smanos app bevindt te laten scannen met hun eigen smartphone, zullen ook zij toegang krijgen tot het systeem en dus ook een pushmelding ontvangen als de sirene afgaat. Tevens zijn ze in staat om mee te kijken met de IP6- camera.

Het is niet moeilijk om de camera toe te voegen op het systeem van de W020. Het is wel nodig om hiervoor eerst een andere app te downloaden. Deze is te vinden in de App Store of Google Play Store door te zoeken op ‘Smanos Ip6’. Dit eenmaal gedaan klik je op de ‘+’ die op de app verschijnt, vervolgens zet je de camera aan en druk je op de resetknop totdat de camera begint te piepen en het rode lampje op de camera begint te knipperen. De volgende stap is om je smartphone via de WiFi-instellingen te verbinden met ‘Smanos IP6’, daarna keer je terug naar de app en geef je de camera een naam en wachtwoord. Na dit te hebben gedaan is de camera klaar voor gebruik. Je bent nu in staat om een oogje in het zeil te houden waar je ook bent en wanneer het je uitkomt! Een minpuntje is wel dat de app niet duidelijk aangeeft of je nou wel of niet verbonden bent met het WiFi-netwerk. Ook is het een nadeel dat je zelf de naam van je netwerk in moet vullen. Als je terug schakelt naar de Wi-Fi-instellingen, zijn al je reeds ingevulde velden al gewist.

« 1 van 7 »

  

Enkele Kenmerken:
*RF (Radiofrequentie): 868MHz,915MHz
*Eenvoudige & intuïtieve app-bediening
*Snel en eenvoudig in te stellen
*Stuurt pushberichten bij alarm
*Luide sirene van 105dB
*Programmeerbare vergrendeling en ontgrendeling
*Bericht bij bijna lege batterij voor accessoires
*Back-up batterij tot 60 uur in geval van stroomuitval
*720p HD video
*2-way communicatie
*Groothoeklens met 5 MP
*Externe opslag uitbreidbaar tot wel 32 GB
*Camera eenvoudig delen via de QR code

 

Conclusie: kek(kie) alarmsysteem voor elke tek(kie)

Voor iemand die verzekerd wil zijn van een alarmsysteem dat garantie biedt voor een goed beveiligde ruimte is de Smanos W020 een slimme uitkomst! Dit systeem weet of er ongenode gasten zijn en zal dit ook direct op je smartphone melden. Een eenvoudig te installeren systeem met een slimme app, dat is wat Smanos met dit product wil uitdragen aan de consument. Natuurlijk is dit niet altijd vanzelfsprekend. Na het systeem te hebben geïnstalleerd kunnen wij meedelen dat dit inderdaad het geval is. Dit product is gebruiksvriendelijk en werkt!

Wilt u het eerst zien dan geloven? Dat kan! Maak dan een afspraak en neem een kijkje in ons smarthome!

 

Smanos PWZ-5807 Draadloos alarmsysteem set