De slimme koffiemachine, koffiezetten met je smartphone!

Alles in ons smarthome is slim. De lampen, camera’s, deur, ramen en ga zo maar door. Maar toch moet er voor een bakje koffie altijd een stagiair of nieuwe collega geroepen worden. Om maar te zwijgen over de kwaliteit van de bedrijfsautomaat! Dit moet toch ook slimmer kunnen? Koffieliefhebbers van Nederland dat kan vanaf nu met het slimme koffiezetapparaat van Smarter. Een bonenautomaat voor goede verse koffie en toegankelijk via WiFi. Jazeker WiFi! Koffiezetten met je smartphone, waar je ook staat of gaat.

Dat is koffie zoals wij het graag zien, een Tekkie bakkie koffie!

Smarter coffee - koffiemachine

Smarter Coffee – Het koffiezetapparaat van de toekomst

Een verse kop koffie, de drijfveer van de samenleving. Zonder cafeïne veranderen de meerderheid van je vrienden of collega’s in een stel slaperige zombies. Al eeuwenlang drinken mensen koffie en al jarenlang zetten we het op dezelfde manier. Oke, de één maalt koffie, de ander filtert en weer een andere koopt kant-en-klare pads of cups. Maar het principe is hetzelfde, je loopt naar het apparaat om koffie te zetten én om te kijken of het klaar is.

Smarter Coffee maakt hier een eind aan. Dit slimme koffiezetapparaat bedien je op afstand dankzij de kracht van WiFi en 4G. Met een handige app kun je onder andere koffiezetten, blijf je op de hoogte van het waterniveau en krijg je een melding als de koffie klaar is.

Your Coffee is ready!

Smarter Coffee is niet zomaar een slimme koffiemachine, het is de eerste bonenautomaat met WiFi! Verse bonenkoffie gezet door de techniek van vandaag, een goede combinatie van twee werelden. En het apparaat misstaat zeker niet in een moderne woning. Het is een stijlvolle machine met zwarte pianolak-finish en RVS-elementen. Een leuke bijkomstigheid is dat je de covers kunt verwisselen voor een witte en een rode.

Smarter coffee - frontjes

Als toevoeging op het smart-gedeelte kun je ook traditioneel koffiezetten. Zo zijn er voorgeprogrammeerde knoppen waarmee je de sterkte kunt instellen, het aantal koppen kunt kiezen en alsnog kunt kiezen voor filter- of bonenkoffie. Geen idee waarom je voor filterkoffie zou kiezen als je bonen hebt, maar goed de mogelijkheid is er.

Smarter-app – koffiezetten in een handomdraai

Als we de app installeren op een iPad (“Smarter” voor Android en iOS) valt één ding meteen op. De app is gemaakt voor iPhone. Jammer, dit had er beter uit kunnen (en misschien wel moeten) zien. Heb je hier last van m.b.t. tot de functionaliteit? Absoluut niet! Als we de installatie doorlopen is het een eenvoudig visueel stap-voor-stap karweitje.

Klik op “+” om een apparaat toe te toevoegen, kies vervolgens het type apparaat. Het type apparaat? Jazeker! Smarter is een Engels merk. Thee is iets wat er bij de Engelsen met de pap.. euh theelepel is ingegoten. Dus reken maar van yes dat ze ook een slimme WiFi-waterkoker hebben uitgebracht. Deze is op het moment van schrijven echter nog niet op voorraad. Ben jij een thee-liefhebber en ben jij een Tekkie? Laat een berichtje achter, dan zorgen wij voor de review.

Smarter coffee setup 1Smarter coffee setup 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het volgende scherm kun je je inloggen / aanmelden. Aanmelden kan als nieuwe gebruiker met een volledige setup of als “direct verbinding zonder WiFi-router”. Dit laatste kan interessant zijn voor een bedrijfsmachine. Zo kun je iedereen toegang geven tot een lekker vers en slim bakkie koffie zonder het netwerk te belasten.

Smarter coffee setup 3 Smarter coffee setup 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende stappen zijn vanzelfsprekend. De machine gaat verbinding maken met jouw netwerk. Eenmaal klaar kun je de machine in gebruik nemen.

Smarter coffee setup 5 Smarter coffee setup 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarter Coffee App Smarter coffee setup 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast het handmatig aanzetten, kun je automatisch koffiezetten. Zo kun je wakker worden gemaakt met een ‘goedemorgen’-melding met daarin de vraag of je zin hebt in een lekker bakkie koffie. Met de home-modus krijg je dezelfde vraag, maar dan als je thuiskomt. Daar kan menig huishouden met butler nog een puntje aan zuigen!

Smarter home-mode Smarter wake-up mode

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via de app kun je handelingen verrichten, zoals het aanpassen van de standaard waarden op het handmatige bedienscherm. Maar ook ontkalken, het instellen van diverse meldingen en de keuze tussen een koffiekan of koffiemok verloopt via de app. Krijg je uiteindelijk een melding dat de koffie klaar is, dan kun je er vervolgens voor kiezen om dit warm te houden. Ideaal als je vast staat in de file!

Smarter coffee instellingen 2 Smarter coffee instellingen 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclussie – Oprecht een Tekkie bakkie koffie!

Met deze WiFi-koffiezetter is het merk Smarter een goede toevoeging in elk Smarthome. De prijs (op het moment van schrijven €249,-) is voor een bonenautomaat zelf al aantrekkelijk en dan hebben we het niet eens over de smart-functies. Een Smarthome is naast gave techniek natuurlijk een extra comfort en dat is waar dit apparaat om draait. Extra comfort door middel van slimme techniek!

Zoals Rita Corita ooit zong, koffie koffie, lekker bakkie koffie!…. Koekje erbij?

Heb jij ook zin in een Tekkie bakkie koffie? Maak een afspraak en bezoek ons Smarthome!

 

De slimme WiFi-koffiemachine