Conrad Connect: De basis voor je Smart Home

Al jarenlang is Conrad dé specialist in slimme producten. Hedendaags zet Conrad grote stappen in de wereld van het Smart Home. Dit lees je zoals je al gewend bent allemaal op The Smart Way of Life. Sinds kort is Conrad Connect in het leven geroepen. Dit is dé basis-software van je eigen Smart Home. Conrad Connect verbindt al je slimme apparaten met elkaar en biedt de mogelijkheid om ze te bedienen, schakelen en chekcen op 1 centraal dashboard. De Bèta-versie is sinds deze week beschikbaar. De echte Tekkies kunnen zich aanmelden en Conrad Connect gaan gebruiken.

conrad connect browser

Conrad Connect

Hoe makkelijk zou het zijn om al je slimme producten in je Smart Home via 1 dashboard te kunnen bedienen, en te kunnen checken? Dit is mogelijk gemaakt met Conrad Connect. Conrad Connect ondersteunt nu 8 verschillende merken, namelijk: FitBit, Osram Lightify, LIFX, myfox, Netatmo, Relayr, Smappee en Withings. Met deze merken dek je al een groot gedeelte van slimme producten. Je kan beveiligingssystemen, verlichting, activiteitentrackers, energiekostenmeters etc. aansluiten met Conrad Connect. Mis dus niks meer wat in je huis gebeurt!

 

Conrad connect merken
Met Conrad Connect breidt Conrad de toegankelijkheid van de slimme oplossingen uit. Dus er hoeft niet meer geprogrammeerd te worden via allerlei lastigste systemen om alle data vanuit de producten op 1 plek te krijgen. De systemen worden verbonden via Conrad Connect, en zijn beschikbaar vanuit je browser. Dus je hebt geen 8 verschillende apps op je telefoon meer nodig om alle slimme producten te gaan gebruiken.

 

 

Creëer je eigen Conrad Connect dashboard

Met de mogelijkheid van drag&drop kun je je eigen dashboard heel erg gemakkelijk samenstellen. Ook is het simpel om verbinding te maken tussen 2 verschillende apparaten. Door een simpel lijntje te trekken in het dashboard maak je een connectie tussen 2 verschillende slimme producten. Ook is het mogelijk om een actie te verbinden aan de connectie tussen de 2 slimme producten. Dit gaat allemaal via het IFTTT-principe (als .. dan ->). Dus moet het zonnescherm dicht als het gaat regenen? Teken dan een simpel lijntje tussen je zonnescherm en je regenmeter. Maar dit is niet alles. Conrad Connect heeft de mogelijkheid om een sociale functie er aan te verbinden. Dus krijg notificaties via e-mail, twitter, pushbericht, sms, pushover of Slack als er een bepaalde activiteit plaats vindt!

conrad dashboard

conrad connect ifttt

Probeer de dienst nu uit!

Meld je direct aan op ConradConnect.de en help mee Conrad Connect verder te ontwikkelen als beta-tester. Dit is natuurlijk allemaal gratis! De dienst is wel compleet in het Duits. Als Conrad Connect goed werkt, wordt de dienst ook uitgerold naar Nederland en wordt dus ook beschikbaar in het Nederlands. Als je het gebruikt, laat dan feedback achter om de dienst nóg verder te verbeteren.