Adidas Micoach Smart Ball | De voetbal met techniek

Op The Smart Way of Life bespreken we normaal slimme producten voor in en rondom huis, maar deze keer iets voor op het voetbalveld, namelijk de Adidas Micoach Smart Ball. Focus op je traptechniek en wordt dé specialist van jouw team! Deze voetbal hebben we sinds deze week in ons assortiment. Een voetbal bij The Smart Way of Life? Jazeker, zo lang het maar Smart is, staan wij er voor open!

 

De voor- en nadelen op een rijtje van de Adidas Micoach Smart Ball:

+ Bekijk alle informatie over je schot binnen 10 seconden op de app
+ Train je traptechniek met relevante tips en video’s
+ Deel je beste schoten met je vrienden

De prijs is best hoog
Je moet de bal zelf nog schieten 😉

De Adidas Smart Ball

De Adidas ziet er van de buitenkant precies hetzelfde uit als je van Adidas verwacht; stijlvol en innovatief. Maar in de binnenkant zit een heel revolutionair systeem. De thermisch gebonden bal zit vol met sensoren, die bevestigd zijn aan de 32 aan elkaar gelijmde panelen. De sensoren zijn uitgerust met Bluetooth 4.0, die alle gegevens naar je iOS device (7.0+) kunnen verzenden. Desondanks weegt de bal niks meer dan een andere bal, en dit allemaal volgens de richtlijnen.

De bal wordt geleverd in een vierkante doos, samen met een draadloos oplaadstation, netvoeding en een korte gebruiksaanwijzing. Doordat de bal telkens gegevens via Bluetooth moet verzenden, heeft de bal stroom nodig. Met een oplaadtijd van 60 minuten, kun je ongeveer 2000 schoten registreren. Als je dan nog niet moe bent…

Adidas Sensoren bal           adidas - miCoach Smart Ball White/Multicolor G83963            G83963_43_detail

Verbeter je traptechniek

De echte fanatiekeling is natuurlijk altijd bezig om zijn kwaliteiten te verbeteren. Ben jij een fanatiekeling? Haal de bal uit de verpakking, pomp hem op en begin met trainen! Doordat de sensoren allerlei informatie verzamelen, kunnen hier allerlei analyses van gemaakt worden. De Adidas Micoach Smart Ball zendt onder andere de volgende dingen naar je telefoon:

 • De kracht van het schot
 • De draaibeweging (spin)
 • De baan van het schot (in 3D!)
 • Raakpunt van de bal
  aaaa
Maar wat kun je hier nou allemaal mee?

Of je nou je schotkracht, effect of precisie wil verbeteren, de App geeft hier allerlei informatie over en heeft verschillende trainingsprogramma’s samengesteld waardoor jij je traptechniek kan verbeteren.

De App heeft 4 verschillende categorieën om te trainen:

 • Touch
 • Power
  • Ball striking
  • Striking with power
 • Bend
  • Around the wall
  • Over the wall
 • No spin (knuckle ball)

Per oefening krijg je informatie waar je je voet neer moet zetten en waar je de bal moet raken. Er zitten duidelijke tips bij met een informatief filmpje hoe het nou écht moet. Ongeveer 10 seconden na het trappen is alle informatie beschikbaar. Zet voor jezelf goals voor kracht, precisie, curve of juist geen curve. Met de App train je je skills totdat jij dé specialist ben van je team.

De App onthoudt alle schoten die jij gelost hebt. Met deze statistieken hou je je progressie in de gaten. Heb je een super schot gelost? Deel deze dan direct met je vrienden. Bekijk al je records voor je linker- en rechtervoet. Ook heeft de App de mogelijkheid om het schot op te nemen. Zo zie je een echte video met de statistieken van Micoach.

SMART BALL Challenge

In de App zit een optie dat je tegen je vrienden een duel kan doen. Wie kan het hardste schieten? Of wie kan het beste met een bepaalde snelheid schieten? De App registreert dit van jou én je vriend. Wedstrijdje wie de meeste curve aan een bal kan geven? Stel een bepaalde RPM in en schieten maar!

aasdf

Techniekverbeteraar of een leuke gadget?

Het is zeker mogelijk om je techniek te verbeteren met de Adidas Micoach Smart Ball. De echte fanatiekeling zit hier natuurlijk al jaren op te wachten. Maar is 200 euro voor een voetbal niet te duur? Nee, wij vinden van niet. Adidas heeft ook officiële wedstrijdballen in haar assortiment. Deze kosten ook ruim €140. Dus voor een meerprijs van ongeveer €60 heb je dezelfde soort bal, maar dan met alle gave functies en mogelijkheden!

Heb je interesse in andere smart producten en wil je deze graag in levende lijve zien? Maak dan een afspraak en bezoek ons Smart Home!