6-voudige Wi-Fi stekkerdoos van Revogi

De 6-voudige Wi-Fi stekkerdoos van Revogi hebben we sinds deze week in ons assortiment. De slimme Wi-Fi stekker kennen we natuurlijk al. We hebben al 2 van deze slimme stekkers besproken (klik), maar van een Wi-Fi-stekkerdoos met 6 stopcontacten hadden we nog nooit gehoord! Is het een stekkerdoos in vorm van een slimme stekker of zijn alle contacten apart te bedienen? Wij van The Smart Way of Life vinden het dus hoog tijd om dit nieuwe product eens goed te gaan bekijken.

 

revogi smart power strip

 

Revogi 6-voudige Wi-Fi stekkerdoos

Op het eerste gezicht ziet deze stekkerdoos er iets anders uit dan je misschien gewend bent. De meeste zijn saai wit, maar Revogi heeft er voor gekozen om de stekkerdoos zwart te maken met een paar leuke kleurtjes (smaken verschillen 😉 ). De Revogi Wi-Fi stekkerdoos heeft 6 verschillende stopcontacten, inclusief een USB-aansluiting. Verder is de stekkerdoos best groot, ongeveer 26x12x5 cm. Meestal wordt een stekkerdoos ergens achter weggedrukt maar daar is ook niet altijd veel plek.

Het uiterlijk is natuurlijk niet het belangrijkste. Het belangrijkste is wat deze stekkerdoos allemaal kan. Eerder hebben we al enkele Smart Plugs besproken. De slimme stekker van Trust kan alleen maar aan en uit, terwijl de slimme stekker van Ednet.living al iets meer functies heeft.

De slimme stekkerdoos van Revogi kan eigenlijk alles. Alle 6(!) contacten zijn onafhankelijk van elkaar in en uit te schakelen. Dus niet 1 slimme stekker maar gewoon 6 Wi-Fi stekkers. Er zit ook een zogenaamde ‘master-slave’ functie op. Dit geeft de mogelijkheid om bepaalde contacten uit te schakelen, als 1 specifiek contact wordt uitgeschakeld. Dus moeten de speakers en de tv-ontvanger uit als de tv uit gaat? Dit is dan heel gemakkelijk mogelijk met deze slimme stekkerdoos.

Maar hoe is dit te installeren?

Steek zoals normaal de stekker van de stekkerdoos in een wandstopcontact. Met de 1.80 meter lange kabel heb je vast wel een goed plekje in gedachten. Als het goed is, gaat het led-lampje langzaam knipperen. Download ondertussen even de Revogi App (niet in Nederlands beschikbaar)  via de QR-Code of de app/playstore (beschikbaar voor Android 2.2+ en IOS6+). Maak een account aan (waarmee je ook via de browser de info kunt bekijken en bedienen) en verbind je telefoon of tablet via Wi-Fi met de stekkerdoos. Dit doe je door naar de instellingen van de telefoon of tablet te gaan en de ‘Revogi-Strip’ te selecteren. Ga nu weer terug naar je eigen netwerk en open de Revogi-app. Verbind via deze App de stekkerdoos met je eigen Wi-Fi netwerk. Doe dit door je netwerk te selecteren in de App en je wachtwoord in te vullen. Nu ben je al klaar om alles te bedienen!

« 2 van 6 »

Op de stekkerdoos is per stopcontact, een led-lamp beschikbaar om aan te geven welk contact aan of uit staat. Waarschijnlijk zal je deze niet vaak zien omdat de stekkerdoos vaak ergens achter weggestopt wordt. De kleuren per stopcontact helpen je onderscheid te maken tussen de verschillende stopcontacten. Deze zijn ook via de App te zien. Zo weet je altijd welk stopcontact je aan het bedienen bent. Schakel dus heel gemakkelijk het ene apparaat in of uit. Als je alles uit wil hebben schakel je gewoon de gehele stekkerdoos uit. Het is ook mogelijk om elk stopcontact een andere naam te geven. Noem ze bijvoorbeeld ‘TV’ of ‘Staande Lamp’. Ook kun je een leuke fotootje toevoegen van het elektronische apparaat.
Wat opvalt is dat er wel een USB-aansluiting op de stekkerdoos zit, maar deze is niet te bedienen via de app. Dit is enigszins opvallend te noemen. Waarom ze dit gedaan hebben? Wij hebben ook geen idee.

Wil je een visueel beeld van de installatie? Revogi heeft een video gemaakt hoe dit product te installeren is.

Ingebouwde energiekostenmeter

In ons assortiment hebben we ook energiekostenmeters. De slimme stekker van ednet.living heeft ook een energiekostenmeter ingebouwd in de slimme stekker. Revogi heeft dit zeker niet vergeten mee te nemen in het product. Via de App kun je de wattages per stopcontact zien. Zo kun je dus van over de hele wereld zien of er iets is aangesloten. Maar dit is niet het enige. De app geeft de mogelijkheid om tot een jaar terug het totale verbruik te zien. Dit kan per stopcontact, maar ook voor de hele stekkerdoos! Zo kun je zien of je tv nou echt zoveel meer verbruikt dan die ene lamp. Geef de prijs per kWh aan en de stekkerdoos rekent direct het totale bedrag uit!

Wat kan deze stekkerdoos nog meer?

De stekkerdoos beschikt natuurlijk ook over een timer-functie. Zo kun je in een bepaalde tijdsperiode het stopcontact in-of uitschakelen. Dit kan voor de gehele stekkerdoos maar ook per stopcontact. Verder zit er een beveiliging op zodat kinderen de vingers er niet in (de stekkerdoos) kunnen steken. Aan de onderkant zit ook nog een knopje waarmee je de stekkerdoos terug kan zetten naar de fabrieksinstellingen.

Ook zit er overbelastingsbeveiliging op. Dit zorgt ervoor dat de stekkerdoos nooit overbelast wordt. De stekkerdoos kan ook als een Wi-Fi-bridge gebruikt worden. Hiermee kun je het Wi-Fi signaal via een LAN-kabel doorgeven aan een ander apparaat. Let op! De LAN-aansluiting is niet geschikt om de stekkerdoos met het internet te verbinden. Dit moet via Wi-Fi gebeuren.

Dit is allemaal maar voor de prijs van €84,95. In vergelijking: Een slimme stekkerset van Ednet. kost €50 voor 2 schakelaars. Als we de prijs van 4 schakelaars er bij op rekenen (€15 per stuk) komen we op €110 uit. Je bespaart in principe dus €25 euro!

knipsel1revogi  Knipsel3 Knipsel2

 

Over Revogi

Revogi is een Chinese producent die sinds 2008 bezig is met het ontwikkelen en produceren van betaalbare smart-home producten. Ze proberen deze producten zo simpel en gemakkelijk mogelijk te maken. Dit allemaal volgens het plug and play principe, zoals meer van onze producten. Revogi heeft dit product vorig jaar al op de Amerikaanse markt beschikbaar gemaakt, en is sinds begin dit jaar op de Europese markt gebracht.

 

Wil je meer te weten komen over slimme stekkers of over andere specifieke smart producten? Wil je weten hoe je smart producten met elkaar kan verbinden? Maak dan een afspraak en bezoek ons Smart Home!